Rendszerüzenet

Új gender stratégia az Európa Tanácsban, Floridában felfegyverezhetik a tanárokat, repülőkésés miatti kártalanítás lehetősége, útmutató az SZJA bevallás véglegesítéséhez, az országgyűlési választásokkal kapcsolatos jelöltállítási szabályok

2018-03-12

Az Európa Tanács (továbbiakban: ET) Miniszteri Bizottsága 2018. március 7-ei ülésén fogadta el a 2018-2023-as időszakra vonatkozó, nemek közötti egyenjogúság elérését célzó stratégiáját. Cikkünk ezt, a hat fő prioritásból álló stratégiát veszi górcső alá.

A floridai törvényhozás lehetővé tette egyes tanárok felfegyverzését az iskolákban a szerdán megszavazott törvényében, amely korlátozza a katonai jellegű fegyverek viselésének jogát, de lehetővé teszi, hogy egyes tanárokat és iskolai alkalmazottakat felfegyverezzenek. Cikkünk a floridai törvényt értelmezi.

Az Európai Bíróság álláspontja szerint azt a légitársaságot, amely jelentős késése miatt egy átszállásos repülőútnak az utas csak az első szakaszát tudta megvalósítani, a kártalanítás érdekében a végső célállomás helye szerinti bíróságok előtt is perelhetik. Cikkünk a pereskedési lehetőségeket vázolja fel.

A törvényben előírt határidő előtt majdnem két héttel az adóhivatal elkészült az szja-bevallási tervezetekkitöltésével. Cikkünk a 2018-as SZJA tervezetekkel kapcsolatos ügyintézésekhez ad gyakorlati tippeket.

Hétfőn négy órakor lejárt az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az áprilisi országgyűlési választásra. Cikkünk a választási eljárásról szóló törvény, valamint az annak végrehajtásáról szóló miniszteri rendelet vonatkozó rendelkezéseit mutatja be.

 

Szerk.: Pató Viktória Lilla

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások